Tekst objavljen: 26.01.2017 15:32        


Američki konglomerat Johnson & Johnson preuzeće švajcarsku biotehonološku kompaniju Actelion za sumu od 30 milijardi dolara, uključujući i odvajanje centra za istraživanje i razvoj (I&R).

J&J kupuje Actelion za 30 mlrd USD

Preuzimanje švajcarske kompanije daće J&J-u pristup liniji visokoprofitabilnih lekova za retke bolesti, omogućivši mu da diversifikuje sopstvenu paletu proizvoda nakon što se njegov glavni proizvod, Remicade za artritis, suočava na tržištu sa jeftinijim proizvodima konkurencije.

Ponuda po ceni od 280 dolara po akciji za akcije Actelion-a, usledila je nakon nekoliko nedelja ekskluzivnih pregovora, odobrena je od strane uprava obe kompanije. Ovo preuzimanje predstavlja premiju od 23 procenta u odnosu na cenu zatvaranja akcija Actelion-a u sredu, a viša je za 80 odsto od cene od 23. novembra kada su inicijalni razgovori obelodanjeni. J&J je inicijalne pregovore bio obustavio, da bi se među interesentima pojavio i francuski Sanofi, koji se tokom decembra povukao kada je američka kompanija obnovila pregovore.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana