Tekst objavljen: 20.04.2021 10:30        


Protekla sedmica donela je skok domaćeg tržišta akcija od 1,4 odsto mereno indeksom Belex15, u prvom redu usled velikog skoka akcija Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet u trgovanju iznosio je 509,4 miliona dinara (4,3 miliona evra) zahvaljujući državnim obveznicama

Ishod ponude za Komercijalnu banku podigao Belex

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) kojom se uglavnom trgovalo na nivou od 620 dinara uz realizaciju od 19,1 milion dinara. Cena sirove nafte skočila je u sedmici preko šest odsto nakon što je Međunarodna agencija za energiju poboljšala izglede za globalnu tražnju u tekućoj godini.



Akcije Dunav osiguranja (DNOS) spustile su se na 4.000 dinara uz promet od 6,5 miliona dinara, nakon što su prethodno snažno porasle na objavu o rekordnoj dividendi. U tekućoj godini ove akcije predvode dobitnike sa skokom od 29 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Laste (LSTA) nastavile su trend rasta i duplirale vrednost u protekle dve sedmice. Mediji su najavili da bi tender za prodaju državnih akcija trebalo da bude raspisan do sredine godine, ali i dalje ostaje mnogo nepoznanica oko ovog procesa.

Prioritetne akcije Komercijalne banke (KMBNPB) skočile su 10,4 odsto na 1.172 dinara nakon što je objavljeno da NLB nije uspeo da pređe prag za prinudni otkup, dok je istovremeno stekao 15,3 odsto prioritetnih akcija. Obične akcije skočile su 6,4 odsto na 3.480 dinara uz minoran promet.

Akcije Jedinstva (JESV) nastavile su blago da fluktuiraju oko nivoa od 6.500 dinara na kojem kompanija kontinuirano stiče akcije. Trenutno se u vlastitom portfelju kompanije nalazi 2,8 odsto sopstvenih akcija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum belex Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana