Tekst objavljen: 04.09.2017 11:20        


Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla je za 2,5 odsto u julu u odnosu na isti mesec prethodne godine, što je takođe sporiji rast u odnosu na jun, ali je zadržan pozitivan trend pokazali su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla 2,5% u jul

U julu tekuće godine u odnosu na mesec pre zabeležene su sledeće promene: kapitalni proizvodi manji su za 12,7 odsto, trajni proizvodi za široku potrošnju za 10,3 odsto i intermedijarni proizvodi za 1,8 odsto, dok su pozitivne promene u istom periodu ostvarili: energija za 3,7 odsto i netrajni proizvodi za široku potrošnju za 1,2 odsto.

U julu ove godine u odnosu na jul prethodne godine intermedijarni proizvodi zabeležili su rast od 6 odsto, netrajni proizvodi za široku potrošnju takođe rast od 6,0 odsto a trajni proizvodi za široku potrošnju rast od 4,4 odsto, dok je energija manja za 4,4 odsto a kapitalni proizvodi za 3,2 odsto.

Prema područjima NKD-a 2007. godine, sezonski i kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u julu 2017. godine u poređenju sa prethodnim mesecom beleži pad u prerađivačkoj industriji za 2,5 odsto i u rudarstvu i vađenju za 0,8 odsto, dok u snabdevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji beleži rast od 10,5 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana