Tekst objavljen: 02.02.2017 12:50        


Većinski vlasnik Crnogorskog Telekoma, Magyar Telekom, prebacio je 76,52 odsto akcija crnogorske kompanije na tek registrovano društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o) M-tele u Zagrebu, kao nenovčani ulog. 

HT i Magyar Telekom zaobišli Montenegro berzu

U drugoj fazi to novo društvo Magyar Telekom će „prodati“ ili preneti na Hrvatski Telekom. Hrvatski Telekom je 10. januara potpisao ugovor sa Magyar Telekomom o kupovini 76,53 odsto akcija Crnogorskog Telekoma za 123,5 miliona evra.

Mišljenje da se ova transakcija umesto na Montenegroberzi, može obaviti kao netržišna u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA), dala im je još 21. oktobra prošle godine Komisija za hartije od vrednosti (KHOV), potvrđeno je juče “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Time se izbegava plaćanje provizije berzi od oko 100 hiljada EUR, a i provizija brokeru ne bi bila manja od tog iznosa. Manjinski akcionari Crnogorskog telekoma za sada se ne oglašavaju iako su nezadovoljni načinom na koji se menja većinski vlasnik telekomunikacione kompanije.

U čitavoj priči, kako “Vijesti” saznaju nezvanično, najbolje je prošao CDA koji je za promjenu vlasništva nad većinskim udelom u Crnogorskom telekomu naplatio po osnovu svog tarifnika oko 100 hiljada EUR.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana