Tekst objavljen: 23.01.2017 9:14        


Kompanija Merkur International Holding iz Austrije prodala je na Montenegroberzi 100 odsto vlasništva u Merkur osiguranju Podgorica za 1,39 miliona evra.

Grawe preuzeo Merkur osiguranje Podgorica

Akcije je, kako saznaju "Vijesti", kupilo Grawe osiguranje. Iz Grawe-a su "Vijestima" potvrdili da su kupili Merkur osiguranje i najavili da će se o tome zvanično oglasiti tokom ove sedmice. Samo jedna transakcija je sklopljena posredstvom CG brokera, a 19.000 akcija Merkur osiguranja plaćene su po prosečnoj ceni od oko 73,15 EUR.

Grawe osiguranje je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobilo 23. septembra 2004. godine, a u vlasništvu je austrijskog osiguravajućeg društva Grawe (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) sa sedištem u Gracu i istorijom dugom 180 godina.

Bilansna suma Grawe osiguranja na kraju 2015. godine iznosila je 34,7 miliona evra, a bruto dobit je iznosila 1,6 miliona evra. Merkur osiguranje je takođe sa austrijskim kapitalom poslovalao na tržištu Crne Gore od novembra 2008. Prošle godine je zabeležilo gubitak od 27,3 hiljade evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana