Tekst objavljen: 04.08.2020 11:55        


Domaće tržište akcija zabeležilo je neznatan oporavak tokom jula, dok je ukupan promet u trgovanju dostigao 2,8 milijarde dinara (23,8 miliona evra), pre svega zahvaljujući državnim obveznicama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oporavio se 0,3 odsto na 667,9 poena, dok je od početka godine u minusu od 16,7 odsto

Belex stagnirao u julu uz skromne promete akcija

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je pala 3,9 odsto na 548 dinara uz promet od 23,6 miliona dinara, dok je realizaciju od 22,1 milion dinara registrovala Komercijalna banka (KMBN).



Među prometnijim akcijama bio je i gornjomilanovački Metalac (MTLC) sa prometom od 19,8 miliona dinara, dok je Messer Tehnogas (TGAS) registrovao trgovanje vredno deset miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najveći rast među prometnijim akcijama zabeležila je Komercijalna banka od 10,3 odsto na 2.400 dinara, istina sa skromnim prometom ostvarenim pred kraj meseca. Na strani gubitnika bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je pao 15,8 odsto na 400 dinara što je njegova najniža cena u poslednjih osam godina, dok su identičan minus od po 3,9 odsto registrovali Impol Seval (IMPL) i NIS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex vesti sa berze Beogradska berza akcije na berzama momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana