Tekst objavljen: 03.02.2017 15:52        


Banka Slovenije prema nezvaničnim informacijama nema rezerve da biznismen iz Srbije Miodrag Kostić, odnosno njegova AIK banka, poveća učešće u Gorenjskoj banci, piše ljubljansko "Delo".

Banka Slovenije nije protiv AIK-ovog preuzimanja

Konačnu reč o tome imaće Evropska centralna banka. AIK banka ima vlasnički udeo od 20 procenata u Gorenjskoj banci, a sa dodatnom kupovinom njeno učešće bi bilo povećano na 33 odsto. Po pisanju slovenačke štampe, sve je više srpskih biznismena koji šire poslove u Sloveniji.

Miodrag Kostić je pre dva dana saopštio da je kupio i 100 odsto kapitala Alpha banke u Srbiji koja će biti pridružena AIK banci. odsto", rekao je generalni sekretar UNKS-a Tomislav Mićović. On je dodao i da je svaka litra benzina, dizela i TNG-autogasa pored dažbina koje se uplaćuju u budžet Srbije opterećena i troškovima markiranja goriva, a proizvođači i uvoznici benzina i dizela još plaćaju i naknadu za monitoring goriva.

Prema njegovim rečima, na rast cena goriva u Srbiji u prethodnom periodu, najveći uticaj je imao rast cena naftnih derivata na svetskim berzama, odnosno od 1. decembra do danas nafta je poskupela za 16 procenata, što je uticalo na rast maloprodajnih cena benzina za sedam odsto, a dizela za 6,5 odsto, ali nije zanemarljiv ni uticaj oscilacija kursa dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana