Tekst objavljen: 14.08.2017 11:32        


Za Konzum u BiH navodno postoji ozbiljna ponuda dela tamošnjih preduzetnika, koje predvodi vlasnik tamošnjeg trgovačkog lanca Bingo, a iza njih stoji banka iz Saudijske Arabije, koja već posluje na tržištu BiH.

Banka iz Saudijske Arabije kupuje bosanski Konzum?

Navodno je pismo o namerama već došlo u Agrokor, piše "Večerni list". Prema najavama vanrednog poverenika Ante Ramljaka, u septembru će doći do razdvajanja Mercatora i Konzuma na tom tržištu. Neki dobavljači iz Hrvatske već se boje da bi to razdvajanje moglo značiti da Konzum preuzme sve obaveze pa da zbog prevelikog opterećenja završi u stečaju, u kojoj bi svoju priliku mogla naći banka.

Ako banka iz Saudijske Arabije preuzme Konzum BiH, tada bi te trgovine delovale samo u Federaciji. Dodatan je strah da bi se zbog toga ubuduće trgovine Konzuma u BiH mogle okrenuti robi s istoka. Sumnje da se teži da banka s okupljenim preduzetnicima preuzme tamošnji Konzum pojačana je jer navodno hrvatski dobavljači nisu stalno pozivani na sastanke u BiH s tamošnjim dobavljačima. Dobavljači u BiH pozdravili su razdvajanje Konzuma i Mercatora, ali su i preduzeli niz mera da zaštite svoja prava.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana