Tekst objavljen: 24.08.2017 12:33        


Slovenački regulator tržišta osiguranja odbio je i drugi pokušaj hrvatske Adris grupe da poveća vlasnički udeo u slovenačkoj osiguravajućoj kompaniji Sava Re, piše u sredu ljubljansko "Delo", a poziva se na nezvanične izvore.

 Adris ponovo bez dozvole za povećanje udela u Savi Re?

O zahtevu Adris grupe da svoj sadašnji vlasnički udeo od oko 20 odsto poveća na otprilike 33 odsto, tik ispod praga za preuzimanje, početkom sedmice je odlučivao stručni savet Agencije za nadzor tržišta osiguranja (AZN), ali je odbio dati svoju saglasnost, piše list, te dodaje da razlozi za takvu odluku za sada nisu poznati.

Protiv jačanja Adrisa u vlasničkoj strukturi Save Re bili su u Slovenačkom državnom holdingu (SDH), koji upravlja portfeljem državne imovine, a za uskraćivanje saglasnosti glasali su i članovi regulatornog tela koji su bliski stranci premijera Mire Cerara, navodi vodeći slovenački list. Reč je o drugom pokušaju Adrisa da svoj vlasnički udio u Savi Re poveća na otprilike 33 odsto.

Lani je zahtev za povećanje udela predao zajedno s Croatia osiguranjem (CO), ali je i tada bio odbijen. Slovenačka država vlasnički portfejl u Savi Re ne smatra se strateškom nego "važnom" investicijom. To znači da vlasnički udeo države u toj kompaniji ne sme pasti na manje od 25 odsto i da nijedan drugi vlasnik ne može steći udeo koji je veći od onoga koji pripada državi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana