Tekst objavljen: 24.09.2023 16:00        


Tomas Šefer, izvršni direktor Volkswagena, pružio je uvid u sudbinu ovog brenda tokom tranzicije na električnu energiju, potvrđujući da će klasični modeli kao što su Golf i Tiguan ostati u proizvodnji

Volkswagenova električna budućnost: Golf i Tiguan će preživeti, ostali su neizvesni


Volkswagen ima planove za ozbiljnu električnu budućnost. Prema rečima Tomasa Šefera, šefa marke Volkswagen, modeli Golf i Tiguan ostaju u proizvodnji dok će se o sudbini ostalih modela voditi diskusija. Informacije su prvi put otkrivene u intervjuu za TopGear.

Šefer je objasnio da je interna rasprava bila usmerena na to da li budući ID.2 treba da nosi oznaku Golf. Međutim, odluka je pala na dodatak "ID" jer, iako unutrašnji prostor podseća na Golf, spoljašnje dimenzije ne odgovaraju. "To nije 100 posto Golf," istakao je Šefer, dodajući da će se osveženi Golf pojaviti na tržištu 2024. godine, a električna verzija se očekuje nakon 2028.

"To će biti pravi Golf, bez kompromisa," dodao je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Šefer je takođe naglasio da modeli Golf i Tiguan, kao i oznaka GTI, neće biti povučeni iz proizvodnje. "Možete odahnuti – modeli Golf i Tiguan, jednako kao i oznaka GTI su sigurni, dok će se o ostalima raspravljati od slučaja do slučaja," rekao je.

Prema Šeferovim rečima, Volkswagen želi da sprovede ovu tranziciju što je moguće elegantnije, uz očuvanje identiteta branda i njegovih najpopularnijih modela. Planovi za električnu budućnost su jasni, a očekuje se da će novi modeli koji dolaze na tržište biti prilagođeni novonastalim ekološkim standardima i potrebama potrošača.

Ostaje da se vidi kako će se razvijati situacija oko ostalih modela i oznaka koji su deo Volkswagenove bogate istorije. Za sada, iz kompanije poručuju da će svaki model biti razmotren od slučaja do slučaja, u zavisnosti od tržišnih potreba i strateških planova za budućnost.

Ovo je značajan korak za Volkswagen u okvirima šire industrijske promene prema održivoj mobilnosti. S obzirom na sve veće ekološke izazove i stroge regulative, jasno je da su električni automobili budućnost. Volkswagen je odlučan da bude lider u ovoj revoluciji, ali bez gubljenja svog prepoznatljivog identiteta i bez kompromisa na račun kvaliteta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Golf električni automobili Volkswagen Tiguan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana