Tekst objavljen: 27.07.2023 16:15        


Prihod kompanije Meta je u drugom kvartalu porastao za 11 odsto međugodišnje, na 28,75 milijardi evra

Prihod kompanije Meta u drugom kvartalu porastao na skoro 30 milijardi evra


Meta je u svom izveštaju navela i da je njen neto profit porastao za 16 odsto u odnosu na isti kvartal lane - na sedam milijardi evra.

Oba rezultata su prevazišla očekivanja Volstrita, a čini se da se Meta oporavlja od protekle godine, kada je zabeležen pad prihoda, prenosi CNN.

"Imali smo dobro tromesečje, a interesovanje za naše aplikacije je i dalje veliko", rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg u saopštenju uz rezultate.

On je rekao da kompaniju očekuje još mnogo toga uzbudljivog - sa novim proizvodima kao što su AI jezički model Llama 2, društvena platforma Treds, Rils, novi AI produkti i uređaj za pomešanu stvarnost Kvest 3.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Broj korisnika Fejsbuka koji su na ovoj platformi svakog dana je porastao na 2,06 milijardi, što je za pet odsto više nego u istom kvartalu 2022. godine, navela je Meta u saopštenju.

Zakerberg je u februaru izložio svoje planove za "godinu efikasnosti" nakon teške 2022. godine, a čini se da ona za sada ide po planu, dodaje CNN.

"Sada, kada smo završili period velikih otpuštanja, ostatak 2023. godine će biti posvećen stvaranju stabilnosti za zaposlene, uklanjanju barijera koje nas usporavaju i plasiranju novih AI proizvoda na tržište", zaključio je šef Mete.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
meta Facebook prihodi Mark Zuckerberg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana