Tekst objavljen: 01.09.2023 16:45        


Radnici ovog giganta su među najplaćenijim u tehnološkoj industriji, a mogu da ostvare i mnogo veće zarade uz akcije i bonuse

Koliko zarađuju zaposleni u Guglu?


Zaposleni u Guglu (Google) su među najplaćenijim u tehnološkoj industriji. Prosečna zarada u 2022. godini iznosila je 279.802 dolara. Zaposleni u ovoj kompaniji mogu da ostvare i veću zaradu kada se uračunaju akcije i bonusi.

Tabela, koju je dobio Biznis Insajder, uključuje podatke koje je dobrovoljno dostavilo preko 12.000 zaposlenih u SAD za celu 2022. Pokriva mnogo radnih mesta, uključujući softverske inženjere, poslovne analitičare i prodavce.

Gde su osnovice najveće?

Insajder je analizirao ceo skup podataka i napravio tabelu pretražujućih uloga sa podacima o platama i, tamo gde je dostavljeno, kapitalu i bonusima. Tabela prikazuje minimalne i maksimalne osnovne plate, kapital i bonuse za svako radno mesto.

Pored toga, Insajder je napravio trakaste grafikone koji prikazuju najveće osnovne plate koje svakoradno mestomože da ostvari, kao i poslove u Guglu na kojima su najveće osnovne plate, kapital i bonusi. Grafikoni su zasnovani na maksimalnoj osnovnoj plati, kapitalu i vrednostima bonusa koji su dostavljeni za svaki posao.

Guglov kapital se daje zaposlenima u obliku ograničenih deonica, što može značajno da poveća njihovu ukupnu naknadu. Nisu svi zaposleni dostavili podatke o kapitalu i bonusima.

Podaci se uzimaju samo za zaposlene sa punim radnim vremenom u SAD-u. Podaci takođe ne uključuju plate zaposlenih u Alphabet's Other Bets, kao što su Vaimo i Verili.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Vrhunska kompenzacija

Zaposleni koji su duže radili u kompaniji i na višem nivou obično su imali veće plate. Najplaćeniji softverski inženjer u podacima je prijavio da je zaposleni na nivou 7 imao osnovnu platu od 718.000 dolara. Većina softverskih inženjera na listiprijavila je zaradu između 100.000 i 375.000 dolara.

- Pružamo vrhunsku kompenzaciju našoj radnoj snazi, u vidu plata, kapitala, odsustva i niza beneficija - rekao je Tamani Jaiasinghe, portparol Gugla.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposleni u guglu plate u guglu google plate

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana