Tekst objavljen: 18.02.2024 18:00        


Funkcija pamćenja slična je postavljanju prilagođenih uputstava unutar ChatGPT-ja, ali ide korak dalje omogućavajući da se te informacije sačuvaju za kasniju upotrebu

Kako će se promeniti način na koji razgovaramo s veštačkom inteligencijom?


OpenAI, vodeća kompanija u oblasti veštačke inteligencije, nedavno je najavila novu funkcionalnost za ChatGPT koja omogućava digitalno pamćenje.Ova funkcija predstavlja korak napred u prilagođavanju interakcija između čatbota i korisnika, dajući ChatGPT-u sposobnost da pamti specifične informacije o pojedincima i njihovim preferencijama u komunikaciji.

Kroz ovu inovaciju, korisnici će moći da daju ChatGPT-ju uputstva koja će se pamtititi za buduće razgovore, čime se podiže nivo personalizacije usluge. Funkcija pamćenja slična je postavljanju prilagođenih uputstava unutar ChatGPT-ja, ali ide korak dalje omogućavajući da se te informacije sačuvaju za kasniju upotrebu.

Implementacija digitalnog pamćenja započeta je među malim brojem besplatnih korisnika i onih koji su se pretplatili na ChatGPT Plus, sa planom da se kasnije proširi na poslovne korisnike.OpenAI je istakao da će korisnici imati mogućnost pregleda memorisanih informacija, kao i brisanja pojedinačnih zapisa ili celokupne memorije.Takođe, predviđena je opcija za izbor uključivanja ili isključivanja ove funkcije, kao i odlučivanje da li će povratne informacije korisnika biti korišćene za treniranje modela OpenAI-a.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sa sigurnosne i privatne tačke gledišta, OpenAI naglašava da je preduzeo korake za procenu i ublažavanje pristrasnosti, kao i za sprečavanje proaktivnog pamćenja osetljivih informacija, poput zdravstvenih detalja, osim ako korisnik izričito ne zatraži da se takve informacije zapamte.

Nova funkcija predstavlja značajan napredak u interakciji između korisnika i ChatGPT-a, nudeći mogućnost za stvaranje dubljeg i značajnijeg dijaloga. Očekuje se da će ovo unaprediti iskustvo korišćenja, pružajući korisnicima osjećaj da njihove specifične potrebe i preferencije nisu samo razumete, već i pamćene za buduće razgovore.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pamćenje veštačka inteligencija ChatGPT razvoj veštačke inteligencije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana