Tekst objavljen: 25.04.2023 13:40        


Ovakve procene o ogromnom rastu vrednosti bitkoina nisu novost, ali nisu se uvek obistinile

Britanska banka procenila da će bitkoin tek sada da raste


Bitkoin bi mogao da ojačazahvaljujući nedavnim previranjima u bankarskom sektorui stabilizaciji rizične imovine, smatra britanska banka Standard Chartered.

Britanska banka je saopštila da kriptovaluta bitkoindo kraja 2024. godine može da dostigne vrednost od 100.000 dolara (90.700 evra).

- Kripto zimi je kraj. Neizvesnost je i dalje tu, ali verujemo da cena od 100.000 dolara za jedan bitkoin postaje realna - rekao je šef odeljenja za istraživanje digitalne imovine banke Standard Chartered, Džef Kendrik.

Bitkoin bi mogao da ojača zahvaljujućinedavnim previranjima u bankarskom sektoru, stabilizaciji rizične imovine nakon što američki FED završi ciklus povećanja kamatnih stopa, kao i zbog rasta isplativosti rudarenja, naveo je on.

Standard Chartered kaže da jebitkoin profitirao zbog svog statusa “brendirane sigurne luke”, a nedavna podrška Evropskog parlamenta za prvi set pravila koji regulišu tržište sa kriptovalutama bio mogao da predstavlja dodatni vetar u leđa za bitkoin, prenosi Reuters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Banka J. P. Morgan je 5. aprila saopštila da bi tehnička promena u blockčejnu bitčoina u aprilu 2024. godine, poznata kao halving, mogla da podigne njegovu cenu, s obzirom na to da će proizvodnja bitcoina biti skuplja, i stvori “pozitivan psihološki efekat.”

Halving je termin koji označavasmanjenje blok nagrade kriptorudarima za pola nakon određenog broja blokova.

Bitkoin je ove godine u porastu, njegova vrednost se popela iznad 30.000 dolara u aprilu, prvi put u 10 meseci.

Ovakve procene o ogromnom rastu vrednosti bitkoina nisu novost, ali nisu se uvek obistinile.

Analitičar londonskog Citya je u novembru 2020. rekao da bi bitkoin mogao da se popne i na 318.000 dolara do kraja 2022. godine.Prošle godine je pao za oko 65 odsto, na 16.500 dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptovalute cena bitkoina trgovina kriptovalutama rast cena kriptovaluta Standard Chartered

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana