Dačić: SPS nema veze sa Agrobankom

Objavljeno: 16.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta, Tanjug

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio danas da njegova Socijalistička partija Srbije nema nikakve veze sa slučajem Agrobanke.

- Što se mene tiče istraga može da ide dokle god hoće, nema ograničenja. Mora da odgovara svako ko je kriv, a može da bud blizak kome god hoće - rekao je Dačić.

On naglašava da u istrazi o Agrobanci neće biti zaštićenih i dodao da će ona biti obimna i duga.

- Ko god je kriv mora da odgovara i tu nema nikakve dileme. Mogu da budu bliski kome god hoćete, pa i vama (novinarima) ili meni lično - to je sasvim svejedno - rekao je Dačić.

Dačić je kazao i da je potpuno pogrešno da se o informacijama iz istrage govori javno, po medijima, jer se time može doći u drugu krajnost.

- Postoje korupcija i kriminal, ali postoji i redovno poslovanje banaka - rekao je on apelujući na medije da ne stvaraju kontraefekat napisima poput onih o kontroli bankarskih kredita.

Prema njegovim rečima istraga će obuhvatiti sve banke u kojima se sumnja da je bilo korupcije i kriminala, a kad je reč o poslovnim rezultatima banaka to je, kazao je, stvar samih banaka i preduzeća.

Dačić je istakao da zbog istrage o Agrobanci, iz koje je nestalo 300 miliona evra, ne bi trebalo plašiti druge banke, jer, kako je naveo, treba razlikovati kriminal i korupciju od redovnog poslovanja.

NBS je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela Nova Agrobanka koju je osnovala Vlada Srbije. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 10. avgusta istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.  



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana