Tekst objavljen: 14.04.2021 16:00        


Ako želite da zablistate u 2021. u profesionalnom smislu, onda bi trebalo da sledite ovih 10 rutina koje vam mogu doneti preokret. Njih je sabrala savetnica za upravljanje karijerom, Chanele McFarlane

Navike koje vam mogu pomoći da napredujete u biznis karijeri

Na prvom mestu je "virtualno ispijanje kafe" (virtual coffee chats), koje je veoma važno, posebno sada kada su okupljanja i druženja limitirana. Treba održati taj duh saradnje s kolegama uz kafu i ležerniji razgovor.

Online kurs

Upišite neki online kurs, kako biste nadogradili svoje znanje i veštine. U 2021. doći će do masovnih prekvalifikacija, a ovo su zanimanja koja će biti na ceni.

"Osvežite" svoj CV s vremena na vreme, dakle, ne samo onda kada ste u potrazi za novim poslom. Pogledajte što mu nedostaje, na čemu bi trebalo da poradite, koje veštine da usavršite pa upišete ih kao dodatnu prednost.

Društvene mreže

Aktivirajte se više na društvenim mrežama, jer su sada skoro svi tamo, pa i vaš sadašnji ili budući poslodavac. Na taj način možete mnogo da kažete o sebi, ali i o svojim potencijalima.

Budite "online prisutni"

Intenzivno praćenje sopstvenih dostignuća vam omogućava da uvidite na vreme dokle ste stigli u karijeri, kako napredujete, šta vam nedostaje, gdje grešite.

Beležite sve uspehe, ali i greške koje su vam bile lekcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tehnologija

Pratite na internetu koje veštine se sada traže, i kakvi opisi ih prate.

Prilagodite svoje motivacijsko pismo tome ili predstavljanje u CV-ju. Okrenite se više tehnologiji.

Pretplatite se na online karijernu procenu - reč je o razgovoru sa stručnjakom koji će vam tačno reći u kojoj ste fazi, šta možete da očekujete ako ostanete na istom nivou, ili šta trebate da menjati u svom ponašanju.

Čitanje

Čitajte stručne knjige o razvoju i od eksperata naučite kako da se krećete napred u karijeri.

Mnogi zaposleni dođu do određene tačke i jednostavno "zapnu".

Možda vam ova štiva mogu biti korisna.

Budite aktivniji na poslovnoj mreži LinkedIn, posebno sada kada je pandemija donela razne negativne posledice tržištu rada. U 2019. čak 4 miliona ljudi se zaposlilo preko ove mreže.

Napravite pauzu, ako želite da nižete uspehe. Umor nikome nije doneo ništa dobro. Mora postojati balans između poslovnog i privatnog života, kako radi lične sreće, tako i radi uspeha na poslu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
napredovanje u poslu biznis posao napredovanje na poslu biznis saveti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana