Tekst objavljen: 20.11.2019 12:55        


Svako od nas ima svoje dobre i loše navike

Navike koje ostavljaju utisak neprofesionalnosti

Neke od njih nesvesno pravimo i izvan kuće i privatnosti. Međutim, nisu sve navike dobro prihvaćene među našim kolegama i nadređenima. Donosimo neke navike zbog kojih na vašem radnom mestu možete delovati neprofesionalno.

Nestrpljivost

Nestrpljivost nije odlika dobrih radnika. Čak i kada se vaše kolege ili klijenti ponašaju neodgovorno, tome biste (barem u početku) trebali pristupiti smireno i pristojno. Zbog nestrpljivosti često možete ostaviti utisak nezadovoljne i frustrirane osobe, a s osobom takvih karakteristika niko neće želeti da sarađuje.

Kašnjenje

Kašnjenje je jedna od prvih stvari koju će drugi primetiti i nešto što si u poslu nikako ne biste smeli dozvoliti. Svi ćemo, naravno, s vremena na vreme zakasniti, javni prevoz može kasniti, a automobil može da se pokvari, može se dogoditi neka druga situacija koju nismo mogli predvideti. Život je jednostavno takav. Međutim, ako konstantno kasnite bez opravdanog razloga, nadređeni će početi da sumnjaju u vašu odgovornost te se početi da se pitaju zaslužujete li stvarno mesto u kompaniji.

Konstantno žaljenje

Svi, naravno, imamo loše dane o kojima želimo da pričamo s drugima. Ali, postoji onaj kolega s kojim rad postaje zaista iscrpljujuć. Znate ga – ništa mu ne odgovara, konstantno prigovara i implicitno sugeriše da nadređeni ne znaju ništa o svom poslu. Oni deluju uglavnom ispod nivoa menadžmenta i može te ih uporediti s krovom koji prokišnjava. Iritantni su, ali čini se da ne nanose veliku štetu, sve dok vam jednog dana ne stvore jednu veliku rupu. Osobe koje stalno prigovaraju u stanju su da zaraze radno okruženje svojom negativnošću i stvaranjem sumnje u umovima drugih članova tima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Neprimereno izražavanje

S vremena na vreme se svi naljutimo. Ali pažljivo birajte reči kada dođe takav dan. Izbegavajte psovke i vređanje drugih. Ako vam neki nepimereni izraz “izleti” obavezno se izvinite i nastojte da se više ne ponovi. Ovo posebno vredi ako se to dogodi u prisustvu klijenata ili nadređenih osoba.

Neurednost

Vaše bi radno mesto trebalo da bude uredno. I pritom ne mislimo samo na radni sto, već i na čajnu kuhinju i bilo koje drugo mesto koje delite s kolegama. Ostavljanje smeća i prljavog posuđa stvara sliku arogantne osobe koja nema razumevanja prema drugima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saveti loše navike biznis posao neprofesionalnost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana