Tekst objavljen: 06.03.2021 16:00        


Mercedes je prikazao siluetu S-Klase na struju. Novi model iz serije EQ, nosi naziv EQS i najavljuje drugačiji dizajnerski pravac nemačkog brenda. Rivali će mu biti Tesla Model S, Audi e-tron GT i Porsche Taycan, ali će se i od njih razlikovati

Mercedesi na struju neće uopšte ličiti na poznate modele

Sa modelom EQS nemački proizvođač ulazi u svet električnih limuzina. Uovoj klasi Mercedes je rešio da ponudi i nešto drugačiji dizajn od ostatka game. Prema konceptu iz 2019. godine, mogli smo da naslutimo u kom pravcu će ići.

Prikazana EQS limuzina donosi tzv. “one bow design”, čiji je najbolji opis vidljiv upravo kad se pogleda silueta vozila. Naglašeni luk kao u slučaju CLS-a, otkriva da cilj bio što bolja aerodinamika, kao i mogućnost da će na kraju automobil imati i peta vrata.

LED svetla, stakleni krov i detalje od hroma uočiće najveći analitičari, dok će drugima biti dovoljan podatak da novi model stiže već ovog leta.

Postavljen je na EVA (Electric Vehicle Architecture) platformu, a ponuda predviđa nekoliko različitih kombinacija pogona. Najzanimljivija će svakako biti sa obećanim dometom od 700 km po WLTP-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Druga velika stvar je MBUX Hyperscreen evolucija Mercedesovog digitalnog kokpita koji sada u jednoj celini donosi telemetriju, infotejment i još mnogo toga na velikom displeju koji se proteže i ispred suvozača.

Da li će ovaj veliki ekran naći svoje mesto i drugim Mercedesovim modelima, saznaćemo u narednom periodu.

Osim EQS limuzine na struju, stizaće i druge Mercedesove klase samo sa električnim pogonom.

Pored već prikazanih EQA (A i GLA na struju), EQC (C i GLC) i EQV (V-Klasse), očekuju se: EQB (B i GLB-), zatim EQE (E-Klasse) i pomenuti EQS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto na struju električna vozila Mercedes-Benz Mercedes vozila na električni pogon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana