Tekst objavljen: 30.10.2020 12:10        


Kada treba uzeti kredit, ljudi najčešće razmišljaju o iznosu koji mogu da uzmu, tačnije o iznosu koji banka reklamira. Ovo nije baš najbolji pristup

Koliki kredit vam je potreban?

Još jedna od grešaka koje se često prave jeste i razmišljanje o visini plate, tj. da li ima para da se podmiri mesečna rata. Ovo jeste racionalno razmišljanje, ali se previđa jedna mnogo važnija stvar kada je uzimanje kredita u pitanju: pare uvek mogu da se potroše, a šta je sa periodom otplate kredita i kako da funkcionišemo dok taj period traje?

Dakle, daleko bolja zamisao je da se izračuna koliko tačno košta „rešenje problema“, tačnije finansijske situacije u kojoj se trenutno nalazimo i zbog koje uzimamo kredit.

Sa dobijanjem para smo rešili jedan problem koji nas je mučio, a sada treba da se „prebacimo“ u život tokom perioda otplate. U tom periodu moramo da prilagodimo svoje finansije, tačnije da iz mesečnog budžeta izuzmemo novac za ratu kredita.

To treba da bude u fokusu našeg razmišljanja i da se zapitamo: „Kako ću ja živeti naredne tri godine bez tih 17 hiljada dinara“? Ako se pitate zašto baš 17 hiljada, to je najčešća mesečna rata keš kredita ako se pozajmi milion dinara na period od tri godine po prosečnoj kamati od 7,5%.

Upravo ovakav način razmišljanja predstavlja razliku između uspešnog i neuspšenog uzimanja kredita. Dakle, uzimanje onolikog iznosa koji nam zaista treba, a ne onog iznosa koji nam banka predlaže da uzmemo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Treba imati u vidu da će banka pokušati da nam ponudi što više zato što je banka prodavac, tačnije prodavac novca i kao takva ima želju da proda što više. Ne treba pristati na to, naročito ako to može da napravi problem u otplati i zato je najbolji način da se izračuna minimalni iznos koji nam je potreban, a ne pravi drastične izmene u finansijama tokom otplate kredita.

Iskustvo Kamatica savetnika je da nam se javljaju uglavnom građani koji reaguju na ponude banaka i milionske iznose iz reklama, a suština je da se racionalno zaduže.

Tu mi možemo da pomognemo: kroz proces savetovanja mi ćemo prepoznati koji je to iznos koji vam zaista treba i na taj način ćemo pomoći da odaberete najbolji kredit za svoje potrebe. Dovoljno je da kliknete na neki od dva linka u tekstu ili da ispunite kratku online formu ispod.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uzimanje kredita savetovanje za kredite savetovanje za kredite stambeni kredit keš kredit krediti kamatica savetnik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana