Tekst objavljen: 05.07.2015 9:55        


Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vreme da razmislite o samozapošljavanju. Ako ste razmišljali o tome da svoj biznis pokrenete iz svog doma, portal Inc. donosi nekoliko ideja.

Koje sve poslove možete raditi od kuće

Blogovi
Pisanje blogova nije samo zabavna online aktivnost kojom hranimo vlastiti ego, već je ujedno i pametna ideja za biznis. Kvalitetni blog s vernom publikom može privući brojne oglašivače.

Postanite YouTube zvezda
Na hiljada entuzijasta radi od kuće i snima YouTube videe i na tome još zarađuje. PewDiePie, jedan od najpoznatijih na YouTube, zarađuje milione dolara godišnje snimajući smešne video snimke. Oni oglasi koji se pojavljuju pre samog videa možda su iritantni, ali donose novac YouTube korisnicima s velikim brojem pratilaca kojima kompanija nudi deo marketinškog kolača.

Social Media Manager
Većina firmi shvata koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, ali ne može svako sebi priuštiti angažovanje agencije ili community menadžera. Ako su društvene mreže vaš drugi dom, ovo bi mogao biti posao za vas.

Web Developer
Web developing još je jedna specijalizovana veština u kojoj se možete probiti i kao freelancer. Svakoj firmi potrebna je web podrška, a ako ste u tom pogledu potkovani, lako možete pokrenuti vlastiti posao od kuće.

Napišite e-knjigu
Elektronske knjige donele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema s pronalaskom izdavača. Ako posedujete specifično znanje, napišite e-knjigu i prodajte je na internetu. To bi mogao biti izvrstan dodatan izvor prihoda.

Konsultovanje
Imate li bogato iskustvo u visoko cenjenom području, razmotrite pokretanje vlastitog konsultantskog biznisa. Mnoge firme za takve poslove preferiraju angažovanje spoljnih saradnika.

Briga o kućnim ljubimcima
Mnogi vlasnici za svoje su kućne ljubimce spremni napraviti ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima postoji bezbroj mogućnosti za pokretanje nove firmi.

Usluge čišćenja
Svako želi čistu kuću, ali mnogi nemaju vremena ili želje sami se uhvatiti u koštac s kućnim poslovima. Pokretanje vlastitog servisa za čišćenje izvrsna je ideja za novi posao.

Intelektualne usluge
Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom savladavanja školskog gradiva, a imate li iskustva s matematikom, hemijom, fizikom ili stranim jezicima, razmislite o davanju instrukcija. Takođe, zašto na internetu ne biste ponudili instrukcije iz vlastitog jezika namenjene strancima ili možda podučavanje iz sviranja instrumenta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao od kuće e knjiga blogovi menadžer youtube

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana