EUR 117,50 USD 106,58 CHF 110,86

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 02.04.20. :: 117.5054 rsd

Tekst objavljen: 20.02.2020 9:35        


Plaćanje poreza, kao i mnoge druge usluge, danas su moguće od kuće. Portalu Lokalne poreske administracije korisnici mogu da pristupe na dva načina: kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i korisničkim imenom i lozinkom

Kako da platimo porez preko interneta?

Ukoliko korisnik poseduje kvalifikovani elektronski sertifikat dovoljno je da poseti portal koji je dostupan na adresi https://lpa.gov.rs i izabere da želi da se prijavi uz pomoć sertifikata. Pored toga što mogu da imaju uvid u stanje svog poreza, na ovaj način mogu elektronski da plate porez na imovinu kao i da podnesu poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih lica (PPI1 prijava).

Ukoliko korisnik želi da portalu pristupa korišćenjem korisničkog imena i lozinke, neophodno je da zainteresovani podnese zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke. On se podnosi u filijali u kojoj je evidentiran kao poreski obveznik. Ukoliko je osoba obveznik u više lokalnih poreskih administracija, bira jednu. Preporuka za fizička lica je da biraju po mestu prebivališta ili po mestu sedišta pravnog lica.

Korak 1

Nakon dobijanja korisničkog naloga, portalu pristupate na sledećem linku https://lpa.gov.rs, zatim se prijavljujete u polju "Prijava na sistem".

Korak 2

Otvoriće vam se nova stranica na kojoj je potrebno da unesete korisničko ime i lozinku koju ste dobili u vašoj Lokalnoj poreskoj administraciji.

Korak 3

Posle prijave na sistem pokazaće vam se sledeća forma.

Korak 4

Vaše imovinsko stanje možete videti kada kliknete na meni "Upit stanja", posle čega treba odabrati polje "Pregled stanja na računima obveznika".

Korak 5

Izaberite obveznika

Korak 6

Odabirom obveznika prikazaće se stranica "Stanje na računima po opštini". Izborom opštine i klikom na dugme "Detalji" imate uvid u vaše imovinsko stanje na teritoriji cele Srbije.

Korak 7

Da bi fizičko lice bilo u mogućnosti da plati porez potrebno je da se prijavi pomoću kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Nakon logovanja sertifikatom potrebno je: uneti validnu imejl adresu, izabrati bar jedan račun za plaćanje, uneti odgovarajući iznos za uplatu (različit od nula) i kliknuti na dugme "plati".

1 komentar

  1. User image
    Vlada 25.02.2020 11:15

    Postovani, budite ljubazni pa pitajte Poresku u Beogradu (jer meni nisu odgovorili naravno) kako je moguce da zaduze gradjanstvo sa visim iznosom 1 rate za 2020.godinu u odnosuna 4 ratu iz 2019.godine a da nisu poslali resenja na kucne adrese i uprkos tome, uredno naplacuju dnevne kamate........Nadam se odgovoru. Hvala

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poreska uprava vodič plaćanje poreza porez plaćanje poreza online

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana