Tekst objavljen: 11.01.2021 15:55        


Peškiri, japanke, kupaći i – potvrda o vakcinaciji. Moguće je da će baš tako ove godine izgledati pakovanje za more, pre svega, u Grčku

Kako bi ove godine mogla da izgledaju pravila za odlazak u Grčku?

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis uveren je da će vakcinacija protiv korone doneti preokret u turizmu, prilično pogođenom 2020. On je nedavno izjavio kako osobe koje budu primile vakcinu protiv korone pri ulasku u Grčku neće morati u karantin niti da se testiraju, već će potvrdu o vakcinaciji po potrebi pokazati u digitalnom obliku nadležnim organima. Većina evropskih zemalja učiniće isto i već se razgovara o uzajamnom priznavanju između zemlje polaska i odredišta. Za nevakcinisane će biti potrebne dodatne provere, pišu na sajtu Protothema.gr.

“Nadležne grčke službe izdaće potvrdu u digitalnom obliku svakom vakcinisanom putniku, koju će pokazati bilo kojem organu, nacionalnom ili nekom drugom, kada to bude zatraženo od njih. Slično će biti i u većini zemalja, u Evropi i šire. Treba napomenuti, međutim, da se u sadašnjoj fazi na nivou Evropske unije vodi otvorena debata o tome kako će se sertifikati o vakcinaciji deliti između zemalja odredišta za odlazak turista, barem na evropskom nivou i šire”, istakao je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na pitanje šta će se desiti sa onima koji nisu vakcinisani, Teoharis je rekao da će to zavisiti od toka vakcinacije u zavisnosti od zemlje, ali i od toka bolesti u svakoj od njih.

“Procenjujem da će na graničnoj kontroli sve ići dobro i bezbedno uz brze antigenske testove, koji su i jeftini i brzi, a u kombinaciji sa vakcinacijom značajnog procenta stanovništva.”

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka odlazak u grčku letovanje u grčkoj korona virus pandemija vakcinacija vakcina protiv korone

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana