Tekst objavljen: 28.10.2020 12:20        


Bankari imaju diskreciono pravo da vas bez objašnjenja odbiju kada aplicirate za kredit. Ovo su situacije u kojima će gotovo sigurno to i učiniti

Kada će vas banka odbiti za kredit?

Građani se često obraćaju bankama sa željom da dobiju kredit. Tu praksu nije promenila čak ni pandemija, pa se potražnja za kreditima, uprkos ekonomskoj krizi širom sveta, ne smanjuje. Naš Kamatica savetnik, besplatna usluga posredovanja u pronalaženju kredita, dobija upite i od građana koji, nažalost, ne ispunjavaju uslove za dobijanje kredita i koje će bankari sigurno odbiti pri apliciranju.

Šta ako nikad ranije niste uzimali kredit?

Ukoliko nemate kreditnu istoriju, može se dogoditi da vam banke odobre kredit, ali u manjem iznosu od traženog. To čine zbog toga što ste vi za njih „tabula rasa“, odnosno potpuno nov i prazan list papira. Banke ne znaju da li ste uredni u otplaćivanju sopstvenih kreditnih obaveza ili ne, pa manjim iznosom pokušavaju i da smanje rizik po sebe.
Ponavljamo, ako prethodno niste uzimali kredit, to ne znači da će vas banke odbiti pri apliciranju, ali se ponekad desi da vam ne daju pun iznos koji želite.


Kako da znate da li će vas banka odbiti za kredit? Evo odgovora.

Ukoliko platu ne primate preko računa u banci, već, narodski rečeno, „na ruke“, banke neće želeti da vam daju kredit. Ovo je jedan od čestih razloga zbog čega bankari „spuštaju rampu“. Morate biti prijavljeni kod poslodavca najmanje 6 meseci i da primate platu isključivo preko računa.

Ako imate kašnjenje u kreditnom birou koje je trenutno aktivno, bolje da još jednom razmislite da li ćete aplicirati za kredit. Banke u ovom slučaju ne žele čak ni da vas uzmu u razmatranje.

Poslednja stvar na koju treba da obratite pažnju je utuženje u kreditnom birou. Svi koji imaju ovakvu vrstu napomene u svojoj kreditnoj istoriji neće biti poželjan klijent niti u jednoj banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ukoliko ne spadate ni u jednu od ovih grupa, onda vrlo verovatno da će banke rado želeti da vas vide kao svog klijenta. Ukoliko ispunjavate taj uslov i ukoliko tražite kredit, posetite Kamatica savetnik, besplatnog posrednika pri izboru kredita. Kliknite na prethodne linkove ili ispunite online formu ispod ovog teksta, a mi ćemo pronaći najpovoljniji kredit za vas.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

1 komentar

  1. User image
    Jugoslav Drčelić 29.10.2020 19:48

    Dali kredit mogu dobiti oni koji već rade na određeno i koliki?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti stambeni kredit keš krediti kamatica savetnik odbijen za kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana