EUR 117,58 USD 98,96 CHF 108,88

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 07.08.20. :: 117.5825 rsd

Tekst objavljen: 12.07.2020 11:00        


Ostrvo Barbados želi da svoje prelepe plaže, sa kristalno plavom vodom, ustupi ljudima za rad

Barbados zove ljude iz celog sveta da žive godinu dana kod njih

Ako ste ikada sanjali da živite na rajskom ostrvu, sada bi taj san mogli da pretvorite u realnost. Kako su remote poslovi (poslovi koji se rade od kuće) postali sve zastupljeniji tokom pandemije korona virusa, ostrvo Barbados želi da svoje prelepe plaže, sa kristalno plavom vodom, ustupi ljudima za rad. Karipska zemlja planira da ponudi svim posetiocima iz inostranstva mogućnost 12-mesečnog boravka na ostrvu.

- Možete doći ovde i raditi nekoliko meseci, vratiti se nazad, a onda ponovo doći na Barbados - rekla je premijerka Mia Motli.

Motli je priznala da postoje poteškoće za organizovanje kraćih putovanjima, zbog restrikcija i karantina, ali jednogodišnji boravak mogao bi da pomogne ubrzanom poboljašnju ekonomije. Turizam čini značajan deo bruto domaćeg proizvoda zemlje (BDP), tačno 40 odsto, s više od 2,4 miliona putnika godišnje, koji obično na ostrvu potroše 1,1 milijardu dolara.

Ali zbog ograničenja koje su donete kako bi se smanjilo širenje korona virusa, kao i činjenice da mnogi ludi više ne putuju, turizam je teško pogođen na Barbadosu i drugim karipskim zemljama. Plaže, letovališta, restorani i lokalna preduzeća praktično su prazni, ali predlog za jednogodišnji boravak na ostrvu je predstavljen u savršenom trenutku, jer će međunarodni letovi ponovo biti uvedeni već 12. jula.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
barbados život na barbadosu egzotične destiacije pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana