Tekst objavljen: 07.09.2012 12:02        


Vlada Srbije doneće novu uredbu kojom će omogućiti nastavak programa subvencionisanih stambenih kredita koji su zbog nedostatka novca stopirani u junu ove godine.

Uskoro nastavak subvencionisanih kredita

Ova uredba trebalo bi da bude doneta nakon rebalansa budžeta. Očekuje se da će se predlog rebalansa pred poslanicima parlamenta naći za dve ili tri nedelje. Takođe, kako saznaje “Blic”, očekuje se i da će biti nastavljen program subvencionisanih stambenih kredita.

Procenjuje se da je državi potrebno za realizaciju ranije podnetih zahteva bankama još dodatnih 400 miliona dinara, a što je dovoljno za oko 300 zahteva za subvencionisane stambene kredite koji su podneti bankama i koji su bili u postupku obrade pre obustave prijema i obrade novih zahteva Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. Ovi građani naročito su bili u problemu, jer su potpisali kupoprodajne ugovore i dali kaparu za stanove a da nisu uspeli da dobiju subvencionisani kredit i plate nekretninu.

NKOSK je krajem juna obustavila prijem zahteva za subvencionisane stambene kredite jer su sva sredstva do tada odobrena u tu svrhu za ovu godinu bila potrošena. Međutim, Vlada je prošlog meseca donela novu uredbu kojom je određeno 320 miliona dinara, što je omogućilo nastavak isplate subvencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
subvencionisani krediti stambeni kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana