Tekst objavljen: 05.11.2012 7:34        


Dok ministar finansija Mlađan Dinkić smatra da je Razvojna banka Vojvodine "zrela" za oduzimanje dozvole predsednik izvršnog odbora banke tvrdi da je neko "bacio oko" na 8.000 hektara plodnog zemljišta u posedu banke.

Što se Dinkić "nameračio" na Razvojnu banku?

Predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić tvrdi da je ova banka vlasnik 8.000 hektara plodnog zemljišta i da ima veliki potencijal.

On kaže da nije tačno da je 75 odsto kredita ove banke nenaplativo i dodaje da je većina tih "negativnih" plasmana nasleđena od "Metals banke" koju je RBV preuzela.

Kako tvrdi Ilić, nenaplativi su krediti koje su uzimale grupe povezanih lica kojima je oduzeta imovina zbog krivičnih dela, ali i preduzeća u restruktuiranju, u međuvremenu likvidirana preduzeća ili koja su u stečaju, a nemaju imovinu čijom bi prodajom mogao da se namiri dug.

On upozorava i da se nesmotrenim izjavama nanosi ogromna šteta banci, a slično upozorenje uputila je i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković koja je izrazila bojazan da su izjave pojedinih članova Vlade Srbije prilično uzdrmale RBV.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
RBV Razvojna banka Vojvodine Mlađan Dinkić dokapitalizacija državne banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana