Tekst objavljen: 19.09.2012 9:40        


Milijarda evra duga Srbije nestala je u računici. Bar tako tvrdi Državna revizorska institucija, koja bi do kraja oktobra trebalo da da konačan odgovor na pitanje da li je i gde prethodno ministarstvo finansija “zagubilo” 1,2 milijarde evra javnog duga.

Srbija "zagubila" 1,2 milijarde evra javnog duga

Srbija je zvanično dužna 15,5 milijardi evra. “Nestala” milijarda otkriće odgovorne, pošto je javni dug pregazio zakonom dozvoljenu granicu još krajem 2011. god.

- Skeptičan sam prema tom iznosu od 1,2 milijarde evra navodno prikrivenog javnog duga, a pogotovo kada se utvrdilo da iza tog podatka stoji predsednik DRI, u čiju kompetetnost sumnjam - kaže ekonomista Milojko Arsić.

Za javni dug u prethodnom ministarstvu finansija bio je zadužen Vuk Đoković, sada predstavnik Srbije u MMF u Vašingtonu. Zvanično, javni dug naše zemlje poslednjeg dana 2011. godine bio je 14,467 milijardi evra.

A Državna revizorska institucija, u svojoj računici, barata dugom od čak 15,451 milijardu evra. Takođe, različit je i iznos BDP koji je koristilo Ministarstvo, od onog koji sada koriste revizori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
javni dug DRI

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana