Tekst objavljen: 20.11.2012 16:58        


Zamenik predsednika Odbora Skupštine za finansije Radojko Obradović kaže da su pojedine mere vlade koje će biti usvojene uz državni budžet za 2013. deklarativne a najveća ušteda u državnoj kasi će ustvari biti od zamrzavanja plata i penzija.

Obradović: Penzije i plate biće zamrznute

- Ako je to ideal vlade onda to treba jasno reći penzionerima a ne deklarativno im govoriti kako su im penzije porasle a u stvari su penzije zamrznute, iako rastu dva odsto. U trenutku kada je inflacija 14, 15 odsto onda je više nego jasno kakva će biti njihova sudbina - kazao je Obradović

Obradović, koji je i poslanik opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS), ocenio je da je paket ekonomskih zakona koje je pripremila vlada nekonzistentan, da se pojedine mere deklarativno najavljuju na jedan način ali da će predstavljati sasvim nešto drugo u primeni.

On je ocenio da ne vidi nikakav pozitivan pomak koji može da poveća zaposlenost.

- Naprotiv i u 2013. predviđa se mali pad zaposlenih i to ne može da nam garantuje da će biti moguće isplaćivati plate i penzije i sve druge obaveze koje ima budžet. Tako da je samo pitanje u kom mesecu će da se pojavi rebalans budžeta koji mora da promeni i prihodnu i rashodnu stranu budžeta - kazao je Obradović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Radojko Obradović plate penzije ekonomska kriza Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana