Tekst objavljen: 21.11.2012 9:03        


NIS je saopštio da Rafinerija nafte Novi Sad neće biti zatvorena, već će njena funkcija biti prenamenovana u rafineriju za proizvodnju baznih ulja.

NIS: Ne gasimo rafineriju, pravićemo ulja

- S obzirom na neefikasnost rada Rafinerije nafte Novi Sad, NIS je pronašo novi pristup koji će omogućiti optimizaciju rada ove rafinerije - rečeno je u NIS-u.

U NIS-u su dodali da se pitanje statusa sadašnjih radnika odvija u skladu sa zakonskom regulativm i u saradnji sa reprezentativnim sindikatima te kompanije i naglasili da se od 154 radnika iz Rafinerije Novi Sad, njih 112 odlučilo na dobrovoljni odlazak iz kompanije, uz otpremninu od 750 evra po godini radnog staža.
U NIS-u su naglasili da će posle modernizacije i revitalizacije, Rafinerija Novi Sad proizvoditi oko 180.000 tona kvalitetnih mineralnih baznih ulja, koja imaju širok spektar namene, koriste se za proizvodnju auto guma, u elektroenergetici, kao i u hemijskoj industriji.

Najavljeno je da je početak građevinskih radova planiran za prvi kvartal 2013, puštanje u rad u prvom polugodištu 2015. godine, a procenjuje se da je obim investicija oko 100 miliona dolara.

Kao partner NIS-a u ovom projektu učestvuje svetski poznata kompanija Ševron koja je pobedila na tenderu i njeno učešće garantuje da će tokom projektovanja i izgradnje postrojenja i pri kasnijoj eksploataciji proizvodnje ulja, biti primenjenanajnaprednija tehnološka rešenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
partnerstvo sa Rusima energetika investicije rafinerija naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana