Tekst objavljen: 09.11.2012 15:39        


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je pozvao grčke investiore da nastave sa ulaganjima u Srbiju i poručio im da će aktuelne vlasti u zemlji brinuti o tome da ih niko nikada više ne prevari.

Nikolić Grcima: Mi ovako živimo već 20 godina (Medija centar Beograd)

- Ohrabrujem vas! Sarađujte, zarađujte u Srbiji, a vlast će brinuti o tome da vas više nikada niko ne prevari - poručio je Nikolić na sastanku grčko- srpskog poslovnog saveta koji je, u Ambasadi Srbije, okupio predstavnike više od 40 grčkih kompanija.

Nikolić je u šaljivom tonu napomenuo da su Srbi "jedini 'osvajači' koji svake godine u junu, julu i avgustu dolaze u Grčku i Grčka jedva čeka da ih vidi. Mi drugo more nemamo, zato vam hvala na svemu".
Nikolić je istakao i da je u razgovorima sa predstavnicima grčkog državnog vrha i privrede čuo da se investitori iz te zemlje u Srbiji suočavaju sa "sitnim birokratskim problemima i korupcijom" i naglasio da će i on i Vlada Srbije raditi na rešavanju tih problema.

Prema njegovim rečima, Grčka danas prolazi kroz težak period zbog ekonomske situacije, a Srbija u takvim uslovima živi već skoro 20 godina.

- Mi znamo koliko je teško reći narodu da nečega nema. Narod razume ekonomsku krizu, ali ne može da živi u njoj - naveo je Nikolić i dodao da Grčka, pored ekonomskih, ima i druge probleme u čijem je rešavanju Srbija spremna da posreduje.

- Pozivam da nastavite saradnju sa Srbijom. Srbija je žila kucavica kroz koju Grčka prolazi ka Evropi. Želeo bih da potvrdimo i učvrstimo sve što nas je do sada vezivalo - kazao je Nikolić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tomislav nikolić Grčka grčka kriza ekonomska kriza Srbija investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana