Tekst objavljen: 15.10.2012 11:58        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će u grejnoj sezoni biti dovoljno energenata i gasa, ali da će pripreme za narednu sezonu morati da budu sistemske.

Mihajlović: Ove zime smo bezbedni, ali sledeće... (Medija centar Beograd)

- Energenata i gasa ima dovoljno. Biće i dovoljno mazuta za toplane, to će obezbediti država tako da ćemo biti energetski bezbedni ove zime - rekla je ministarka i dodala da je za toplane obezbeđena dovoljna količina mazuta.

- Ono što ja ne bih volela da se desi u narednoj godini jeste to da ponovo toplane uzimaju iz robnih rezervi, nego moraju sistemski da se pripreme za narednu grejnu sezonu - kazala je Mihajlovićeva.

Ona je navela da je država ove godine morala da pomogne toplanama, dok će za narednu grejnu sezonu morati da dodje do sistemskih promena.

- Toplane imaju obavezu da vrate mazut od prethodne godine, država im je ponovo izašla u susret, ali je to rešenje na kratak rok i zato ćemo uvesti sistemske mere - kazala je ministarka.

Ona je ocenila da građani sigurno mogu da računaju i na stabilno snabdevanje strujom.

- U narednoj godini, u januaru i februaru, kada se očekuje hladno vreme, imaćemo dovoljne količine struje. Takođe, biće i dovoljnih količina uglja i o tome stanovništvo uopšte ne treba da brine - kazala je Zorana Mihajlović.

Kako je navela, u Vladi Srbije se radi na uspostavljanu stabilnog sistema kako bi svih energenata bilo dovoljno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović energetika struja grejanje gas zima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana