Tekst objavljen: 15.10.2012 11:40        


Ukoliko znate tačan datum kada biste sledeće godine na godišnji odmor u Evropu, možete iz Beograda sa lou-kost kompanijama odleteti u rasponu cena od 22 do 65 evra sa svim taksama.

Lou-kost letovi spajaju Srbiju sa Evropom

Aerodrom "Nikola Tesla" planira ove godine da opsluži najveći broj putnika u istoriji. To je jedini aerodrom na Balkanu koji svake godine beleži rast zahvaljujuću povećanju broja niskobudžetnih kompanija.

U nacionalnom avio-prevozniku smatraju da je veliko širenje lou-kost kompanija dobro za povećanje avio-saobraćaja, ali i da konkurencija koja se javlja mora biti korektna. U Jatu ponavljaju da je veliki broj lou-kostera uništio nacionalne kompanije Rumunije, Bugarske, jer su u početku davale niske cene karata, dok nacionalni prevoznici nisu propali, a zatim su oni cene karata vratili na nove, mnogo više nivoe.
Te kompanije traže jeftinije aerodromske usluge, autobus umesto avio-mosta, stari terminal umesto novog, i brzo čekiranje. Sve to smanjuje cenu usluga aerodroma i omogućava nižu cenu karte.

- Naše prognoze će se ostvariti, imaćemo oko 3,5 miliona putnika. Želimo da ove godine nadmašimo našeg konkurenta Sofiju i želimo da imamo više putnika nego što imaju zajedno Zagreb i Ljubljana - kaže direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radovanović.

Mnoge renomirane avio-kompanije koje imaju svoje lou-kost potkompanije sve više letova prebacuju na beogradski aerodrom, povezujući time Beograd i značajne evropske centre biznisa.

- Tri puta nedeljno za Milano otvorili smo lou-kost liniju sa cenom od svega 40 evra jer smatramo da ćemo imati mnogo putnika, naročito onih koji su vezani za Fijat fabriku automobila u Kragujevcu i za otvaranje novih pogona italijanskih fabrika u Srbiji - kaže menadžer za jugoistočnu Evropu kompanije "Al Italija" Marko Kvaljarela.

Međutim, avio-agenti upozoravaju one koji putem interneta kupuju karte da ne mogu uvek da se oslone na lou-kost kompanije.

- Lou-kost prevoz odgovara najviše mlađoj populaciji koja ima vremena i nije vezana za rokove. Dešava se da lou-kost kompanije pomeraju termine poletanja - objašnjava Igor Vranješević iz agencije "Džambo trevel".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lou kost niskobudžetne aviokompanije avioni aviokompanije letovi beograd Aerodrom Beograd turisti turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana