Tekst objavljen: 19.09.2012 12:38        


Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović kaže da je započela pregovore sa Kinezima o izgradnji tzv."moravskog koridora" , odnosno regionalnog autoputa Pojate - Preljina, koji će biti dugačak oko 110 kilometara.

Kinezi će nam graditi "moravski koridor"

Kalanović navodi da će taj posao biti najverovatnije poveren kineskoj kompaniji "Putevi i mostovi" (China road and bridge corporation), koja već gradi u Beogradu most preko Dunava između Zemuna i Borče.

Kalanović je podsetila da je je za most Zemun - Borča sa 27 kilometara saobraćajnica ugovorena fiksna cena od 170 miliona evra, koja može da se poveća samo 10 odsto, zbog eventualnih naknadnih radova.
Ona je istakla da će Srbija dobiti od Kineza do sada najpovoljniji kredit za realizaciju tog projekta, koji bi trebalo da bude na 18 godina sa veoma niskom i fiksnom kamatom.

Ministarka je navela da će autoput Pojate - Preljina, koji će povezati tri velika grada - Čačak, Kraljevo i Kruševac, biti klasičan autoput sa šest traka.

Ona je istakla da je to jedan od najznačajnijih poljoprivrednih i industrijskih regiona u Srbiji.

Na tom području živi više od pola miliona stanovnika Srbije i "moravski koridor" povezaće koridore 10 i 11 odnosno autoput Beograd - Niš i budući autoput od Beograda do granice sa Crnom Gorom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
izgradnja autoputa koridori pojate-preljina CRBC kalanović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana