Tekst objavljen: 20.11.2012 17:12        


Kompanija Ikea nije odustala od investicije u Srbiji iako ima poteškoća oko početka gradnje zbog komplikovanih i nejasnih administrativnih procedura, kazali su u toj kompaniji.

IKEA: Ima teškoća, ali nismo odustali od Srbije

Menadžer za odnose sa javnošću Ikee u Srbiji Milena Vujičić kazala da je ta kompanija već više od godinu dana spremna da počne realizaciju investicije, ali da ne može da krene dok ne dobije dozvole.

- Mi smo s nase strane spremni već duže vreme i možemo već sutra 'zabiti' prvu lopatu u zemlju - kazala je portparol Ikee u Srbiji. Vujičićeva je dodala da su predstavnici Ikee u stalnom kontaktu s predstavnicima lokalnih i državnih vlasti i da je saradnja na dobrom nivou.
- Plan investicija u robne kuće Ikea u Srbiji nije promenjen. Ikea pre svega želi da otvori prvu robnu kuću u Beogradu, a dugoročni planovi uključuju još potencijalno četiri lokacije u Srbiji - kazala je Vujičićeva.

Ona je istakla da Ikea ima jasne planove na tržištima jugoistočne Evrope, koji su oduvek podrazumevali otvaranja robnih kuća u Hrvatskoj, Rumuniji, Sloveniji i Srbiji.

- Ti planovi su nezavisni jedni od drugih i samim tim ne utiču jedan na drugi, niti konkurišu jedan drugome - kazala je portparol Ikee u Srbiji.

Vujičićeva je podsetila da je očekivana ukupna investicija u otvaranje robnih kuća u Srbiji 250 miliona evra i da je po istom tom planu je predvidjeno direktno zaposljavanje oko 1.500 ljudi.

Još nekoliko hiljada ljudi, dodala je, bilo bi indirektno zaposlenih tokom projekata izgradnje i kasnijeg održavanja robnih kuća. Prema njenim rečima, početak gradnje zavisiće od efikasnosti rešavanja pitanja konverzije zemljišta i dobijanja dozvola.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ikea kompanije strane investicije investicije najveće kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana