Tekst objavljen: 09.11.2012 14:33        


Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da se grad protivi prodaji Poljoprivrednog kombinata Beograd i da bi to pitanje moglo da preraste u sukob sa republičkom vlašću.

Đilas: Grad i republika u sukobu oko PKB-a (Medija centar Beograd)

- Otvara se tema Poljoprivrednog kombinata Beograd koja može da izraste u problem između gradske i republičke vlasti - rekao je on.

Đilas je rekao i da je PKB Beograd, koji danas zapošljava 2.000 ljudi sa platom od 46.000, prepolovio svoje dugove koji su u trenutku kada je grad preuzeo to preduzeće pre 15 meseci iznosili 80 miliona evra.
Đilas kaže da gradska vlast procenjuje da PKB Beograd vredi skoro milijardu evra i da je stoga zatražila procenu revizorske kuće KPMG.

- Predstavili smo to državi koja mora da donese stratešku odluku da li da se preduzeće proda ili ne. Beograd mora da poštuje odluke države, a bilo bi dobro da do tih odluka dođemo konsenzusom. Ovo je tema koja može da preraste u sukob između Grada i Republike - rekao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je rekao da gradske vlasti žele da od PKB Beograd "naprave neki novi Frikom ili Imlek", ali da ostaje da se vidi da li će to učiniti sami ili sa nekim strateškim partnerom.

- Garantujemo da ćemo u sledeće tri do četiri godine zaposliti 30.000 u poljoprivredi na teritoriji Beograd i da će na autoputu u nastavku mosta Borča-Zemun biti najveći industrijsko prehrambeni potencijal Beograda - obećao je Đilas.

Grad nije imao ideju prodaje već je pre 15 meseci naša ideja bila da preuzmemo to preduzeće koje je tada imalo 80 miliona evra duga i 15 godina nije isplaćivalo doprinose za plate zaposlenih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
đilas Beograd Srbija PKB poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana