Tekst objavljen: 19.09.2012 13:58        


Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da će predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta u narednom periodu izazvati veliku inflaciju jer predviđa znatno povećanje rashoda.

Cvetković: Rebalans će samo povećati inflaciju

On je rekao da će povećanje PDV smanjiti kupovnu moć i plate i da rebalans ne predstavlja nikakav zaokret već ide u sasvim pogrešnom pravcu.

- Rebalans budžeta predviđa da se rashodi značajno povećaju čak na mesečnom nivou, posledica toga je povećanje deficita što će dovesti do porasta javnog duga - kazao je Cvetković, koji je poslanik Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, najave o nekoj srećnoj budućnosti u narednoj godini zapravo će predstavljati pad životnog standarda sa ovakvim pristupom javnim finansijama.

- Očekuje se da će inflacija biti izuzetno visoka - dodao je Cvetković.

Kako je naveo, činjenica je da rebalans budžeta predviđa da će svakog narednog meseca rashodi u proseku biti za 20 odsto veći nego u prosečnom mesečnom periodu od januara do jula.

Cvetković kazao je da je ideja da se ukinu parafiskalni nameti dobra i da će privreda od toga imati koristi, ali da je pitanje da li iza toga stoji neka stvarna suština što će se tek videti u narednom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mirko Cvetković budžet rebalans budžeta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana