Tekst objavljen: 05.11.2012 7:33        


Građani koji su imali štednju u Novoj Agrobanci, koju je zbog stečaja u ponedeljak preuzela Poštanska štedionica, podigli su tokom ove nedelje 3,8 miliona evra depozita u toj valuti, kaže Svetlana Lalović, šef službe za štednju u Poštanskoj štedionici.

Bivši radnici Agrobanke obmanjivali štediše

Zaključno sa petkom, građani su podigli i oko 376.000 švajcarskih franaka sa štednje i oko 239.000 američkih dolara, dok je zaključno sa četvrtkom podignuto i oko 26,5 miliona dinara sa depozita dinarske štednje.

- Svi građani koji su imali u Novoj Agrobanci štednju po viđenju, novac su mogli da podignu još prvog dana, u ponedeljak. Kada je u pitanju oročena štednja, novac može da se podigne onog dana kada ističe period oročenja.

- Ako neko želi da podigne novac sa štedne knjižice pre isteka tog roka, potrebno je da dođe lično na neki od naših šaltera i podnese zahtev za razoročenje. U tom slučaju novac mu se isplaćuje u roku od jednog do dva dana - objašnjava Lalović.

S druge strane, u pojedinim ekspoziturama Poštanske štedionice građani su prethodnih dana dobijali informaciju da se još ne zna kada će moći da podignu štednju.

Predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Srđan Cekić kaže da su pogrešne informacije širili i bivši zaposleni Nove Agrobanke, što je stvorilo dodatni problem.

- Masu dezinformacija šire bivši zaposleni Nove Agrobanke, koji su nezadovoljni jer su ostali bez posla. Ne samo u vezi sa štednim ulozima, već i o drugim stvarima - rekao Cekić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    nikola 05.11.2012 9:42

    kako vas bre nije sramota da pljujete po bivsim radnicima i da tako prikrivate svoju nesposobnost....

  2. User image
    dragan 19.11.2012 16:46

    Ovo nije tacno da mozete odmah da podignite vasu deviznu stednju.
    Do danas nisam podigao svoju stednju zato sto im je samo partija racuna prosledjena a ne i novac,ps me salje kod agrobanke da idem kod upravnika kako bi im prosledili novac i tako u krug a ja i dalje nemogu da podignem svoj novac.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štediše štednja banke državne banke banka poštanska štedionica nova agrobanka agrobanka afera agrobanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana