Tekst objavljen: 04.11.2012 13:27        


Afera Agrobanka prelila se i na fudbalske terene u Srbiji, pa su računi Crvene zvezde i Partizana preko noći drastično porasli. Crveno-beli su u naročito velikom problemu, pošto im je račun blokiran zbog ogromnih 1.223.757.166 dinara, odnosno oko 10,7 miliona evra.

Agrobanka "oterala" Zvezdu u minus 10,7 mil. evra

Partizan je u značajno boljoj, ali nikako i komfornoj situaciji, jer prema podacima Narodne banke Srbije duguje 42.177.138 dinara, odnosno negde oko 370.000 evra. Račun crno-belih je već 11 dana u blokadi.

Komšije sa crveno-bele strane Topčiderskog brda su u mnogo većem problemu s obzirom da im je račun paralisan već 224 dana, ali se njihov dug za kratko vreme udvostručio.

Naime, Zvezda je do nedavno bila u blokadi zbog duga od nešto više od 500 miliona dinara. Međutim, kako su neki od njenih poverioca otišli u stečaj dug koji je trebalo da bude vraćan u dogovorenim ratama najednom je stigao na naplatu u celokupnom iznosu.

Reč je o tri banke, među kojima su dve Agrobanka i Marfin banka. Agencija za osiguranje depozita i sanaciju banaka je, na nagomilane probleme u tim kućama, reagovala puštanjem menica na adrese svih dužnika. Među kojima su i Zvezda i Partizan.

- Tačno je da je klupski račun blokiran za taj iznos, a preko 90 odsto blokada se odnosi na kredite tri banke, dve domaće i jedne strane, koje su kredite proglasile dospelim - odgovara generalni sekretar crveno-belih Stefan Pantović i za naredne dane najavljuje sastanke na kojima bi trebalo da budu postignuti dogovori o reprogramu duga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krah banke državne banke krediti dugovi fudbalski klub fudbal agrobanka afera agrobanka crvena zvezda menice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana