Krugman uči Hrvate kako da savladaju recesiju

Objavljeno: 27.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Business

Istaknuti nobelovac, ekonomista Paul Krugman dolazi u Hrvatsku gde će učestvovati na na Drugom Adrisovom Business Forumu, koji će se održati u Rovinju 5. oktobra. 

Glavna tema konferencije je "Pet godina posle - evropske nade u svetlu krizne stvarnosti", a Krugman će hrvatskoj poslovnoj i političkoj javnosti govoriti o tome kako uspešno svladati posledice recesije u globalnoj ekonomiji. 

 Krugman, koji je Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio 2008. godine, nedavno je zajedno s britanskim kolegom Richardom Layardom objavio "Manifest za ekonomski zdrav razum" (A Manifesto for Economic Sense) kojim je pozvao na širu primenu podsticajne fiskalne politike radi smanjenja nezaposlenosti i jačanja ekonomskog rasta. 

 Manifest je dosada potpisalo više od 9000 ljudi, uključujući i velik broj uglednih ekonomista.

Krugman je trenutno profesor ekonomije na američkom univerzitetu Princeton, a takođ je kolumnist New York Timesa, autor je dvadesetak knjiga, a u zadnjoj od njih "Okončajte ovu depresiju odmah!" poručuje kako je brz i snažan izlazak iz ove recesije nadohvat ruke, samo kad bi naši lideri imali "intelektualne jasnoće i političke volje" da okončaju ovu depresiju odmah.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana