Vučić: Slede nova hapšenja zbog Agrobanke

Objavljeno: 23.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug, Beta

Prvi potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vučić kaže da se narednih dana mogu očekivati nova hapšenja u slučaju Agrobanke.

- Već narednih dana očekujte nove aktivnosti po tom pitanju – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li se mogu očekivati nova hapšenja zbog malverzacija u Agrobanci.

Prvi potpredsednik srpske vlade kazao je da se neće dugo čekati na nova hapšenja i da će među njima biti krupnih imena, ali nije precizirao o kome je reč.

Vučić je naveo da je pokrenuta inicijativa za sprovođenje istrage u mnogim slučajevima, jer u prethodnom periodu, kako je rekao, "kao da nisu postojale sistemske mere za borbu protiv korupcije".

- Važno je da se poštuje zakon, i da oni koji su učestvovali u protivpravnim delatnostima, u pljačkanju državne imovine, moraju da odgovaraju - rekao je Vučić, dodajući da nije "veliki pristalica pritvaranja, već velikih i dobrih i snažnih optužnica".

NBS je u maju oduzela dozvolu za rad Agrobanci zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela "Nova Agrobanka" koju je osnovala Vlada Srbije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 10. avgusta istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana