Ikea 2013. otvara robnu kuću Beogradu?

Objavljeno: 22.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Očekuje se da multinacionalna kompanija Ikea najkasnije do kraja 2013. u Beogradu otvori prvu od pet robnih kuća u Srbiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine ove robne kuće će biti otvorene ukoliko u razumnom roku budu završene procedure izdavanja građevinskih i drugih dozvola.

Mogućnost otvaranja robnih kuća najavljena je u razgovoru potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine Rasima Ljajića sa rukovodiocima kompanije Ikea.

Ljajić je razgovarao sa rukovodiocima kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Draganom Skaluševićem i Vladimirom Vasiljevićem o planovima poslovanja tog multinacionalnog preduzeća u Srbiji i načinima na koji država može da olakša položaj sličnih kompanija na tržištu.

Skalušević, regionalni direktor prodaje Ikea za jugoistočnu Evropu, informisao je Ljajića o planovima kompanije da u narednom periodu otvori pet prodajnih centara u Srbiji.

Ministar Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi sektori u resoru u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute, navedeno je u saopštenju.

Ljajić je nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine, u cilju poboljšavanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana