Velimir Ilić: Most na Adi je 'višak'

Objavljeno: 22.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Press, Tanjug

Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić kaže da mu je cilj da ubrza proces izgradnje Koridora 11 i da nije ni u kakvom sukobu sa ministrom za saobraćaj Milutinom Mrkonjićem.

Podsećajući da su za izgradnju autoputa do Crne Gore tri kineske kompanije dale ponudu, da su zainteresovani i Španci, Ilić je rekao da su "jaka švajcarska nacionalna kompanija i najjača banka na svetu najozbiljniji kandidati", jer nude najbolje uslove i spremni su da odmah uđu u posao.

Ilić je naveo da se intenzivno radi na planu izgradnje autoputa do Crne Gore i da će se o tom pitanju odlučivati na vladi.

On je istakao da se Mrkonjiću suprotstavio samo zbog toga što smatra da nije moguća izgradnja autoputa bez građevinske dozvole, što stvara problem u gradnji Koridora 11.

Građevinskih dozvola nema zbog toga što nisu rešeni imovinsko pravni odnosi, rekao je Ilić i objasnio da je potrebno 700 miliona dinara budžetskih sredstava da bi se rešavanje to pitanja u prvoj fazi završilo.

Ilić se založio da autoput iz pravca juga ka Beogradu vodi preko Orlovače, Ostružnice i na prstenu oko obilaznice oko glavnog grada, a ne preko Srema i ocenio da most u Beogradu na Adi Ciganliji predstavlja "višak".

- Most na Adi je mogao da izgradi ceo prsten punog profila autoputa oko Beograda i da reši saobraćaj Beograda - rekao je Ilić. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana