Dačić: Ispitati sve pljačkaške privatizacije

Objavljeno: 16.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, agencije

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je "pljačkaški" obavljena privatizacija 90 odsto preduzeća u Srbiji na koje je kao sporne upozorila Evropska komisija i da je on i ranije govorio da sporne privatizacije treba ispitati.

Upitan o spisku preduzeća čijim rukovodiocima i vlasnicima preti hapšenje, a koji su danas objavili pojedini mediji, Dačić je rekao da ne zna o kom spisku novinari govore, ali da postoji spisak spornih privatizacija koji je pre nekoliko godina sastavio Savet za borbu korupcije i poslao Evropskoj uniji.

Na pitanje zašto nije ispitao te privatizacije u proteklom periodu, Dačić je odgovorio da on nije policijac koji vodi istrage već ministar unutrašnjih poslova.

- Nisam ja taj koji vodi istrage, ja sam ministar i ne dajem nalog ko će da se hapsi, niti koga branim - rekao je Dačić i podsetio da je stalno i ranije govorio da sporne privatizacije treba ispitati.

Povodom spornih privatizacija na koje se ukazali iz EU, Dačić je kazao da "golim okom može da se vidi da je to lopovska privatizacija" i da su "gluposti" navodi u medijima da "sad neko treba nama iz EU da kaže koga treba sada da hapsimo".

Dačić je naveo i da sva ona saznanja koja neko ima o određenim kriminalnim i nezakonitim radnjama treba da dostavi nadležnim organizma - tužilaštvu i policiji. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana