Lazarević, Bogićević i Đurić pod istragom zbog Agrobanke?

Objavljeno: 15.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, NIN

Istragom o aferi Agrobanka narednih dana biće obuhvaćene i kompanije Vojina Lazarevića, Miroslava Bogićevića, Dragana Đurića, otkriva NIN.

Firme Rudnap grupa Vojina Lazarevića, Farmakom Miroslava Bogićevića i Zekstra Dragana Đurića, samo su neke koje će obuhvatiti istraga zbog toga što su navodno bez odgovarajućeg obezbeđenja dobile kredit od Agrobanke, a još nisu vratile pozajmljeni novac.

Naime, prema pisanju nedeljnika NIN, Agrobanka od Lazarevićeve firme potražuje oko 10 miliona evra, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, Minel Kotlogradnja.

Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava Koncerna Farmakom, šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića.
On je nedavno dospeo u žižu interesovanja javnosti zbog sumnji da je od nemačkog koncerna VAC kupio 50 odsto kapitala Politike, iako je u nekoliko navrata to negirao.

Agrobanka od Farmakoma MB potražuje oko 10 miliona evra, a skoro istu sumu i od Fabrike akumulatora Sombor, koja je deo Bogićevićeve poslovne imperije.

Između sedam i 10 miliona evra Agrobanci duguje Zekstra, vlasništvo Dragana Đurića, koji je ujedno i predsednik FK Partizan.

U toj grupi su i firme Nikolas, Lutra, Planum, Vino Župa, Prokupac Beograd, Prima Kikinda, Navip Zemun, HIP Azotara Pančevo, BDO Agro i PKB Imes, čiji je direktor Rajko Latinović bio i predsednik UO Agrobanke.

Bivša uprava bila je, po svemu sudeći, bolećiva i prema firmama u stečaju. Zato sada više od 10 miliona evra banka potražuje od Velefarma VFB, jedne od zavisnih firmi ćerki nekada jedne od najmoćnijih veledrogerija na Balkanu, nad kojom je proletos pokrenut postupak stečaja.

Banci koja je pre nekoliko meseci ostala bez dozvole za rad tri firme iz Valjeva duguju oko 22 miliona evra, Srbijanka oko 10, a po šest miliona kompanije Vujić i Sloga. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana