Ministar u BiH građanima: Štedite, nemojte jesti

Objavljeno: 15.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Seebiz

Francuska kraljica Marija Antoaneta izašla je na rđav glas kada je, navodno, gladnim Francuzima poručila da umesto hleba jedu kolače. Ministar trgovine Federacije BiH Milorad Bahilj otišao je korak dalje.

On je na pitanje novinara kako da se prežive poskupljenja koja se svakodnevno najavljuju, uz smeh odgovorio: "Štedite, nemojte jesti!".

Bahilj je kasnije u saopštenju naveo da je njegova "izjava izvučena iz konteksta".

- Naprotiv, ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovek, pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalna situacije, u kojoj će izgleda ljudi moći jedino uštedeti ako ne budu morali jesti jer moraju platiti režije koje nam sleduju svakog meseca, kao što su plin, struja, voda i ostalo neophodno - tumači Bahilj.

On je poručio da sporna izjava "ne odražava njegovu nezainteresovanost za probleme građana" i da nije nameravao nikoga da uvredi.

Ipak, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ocenio je da je neoprostiva izjava federalnog ministra trgovine Milorada Bahilja Baje da građani "zbog štednje ne treba da jedu".

- Ovo ne može proći bez reakcije. Neoprostivo je čak i kad govorimo u šali - rekao je Nikšić i najavio da će od ministra Bahilja zatražiti ostavku, a da će, ako je on sam ne ponudi, zatražiti smenjivanje ministra trgovine.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana