Ilić: Kinezi povoljni, NIS-u nudimo sve pumpe

Objavljeno: 14.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Kinezi nude Srbiji veoma povoljne uslove za izgradnju Koridora 11 sa ulaganjem od dve i po milijarde evra, rekao je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

Prema njegovim rečima, zvanična ponuda biće u vladi početkom septembra.

- Do sada postoji samo pismo o namerama. Pored 'Puteva i mostova' i druge kineske najveće državne kompanije i banke oglasile su se i žele da učestvuju - izjavio je Ilić.

Za učešće u izgradnji autoputa od Beograda do Crne Gore, takođe, su se interesovali, kako je rekao, Španci i Austrijanci koji sada pripremaju ponude.

- To nije pitanje za jednog čoveka, već za premijera, zamenika i njihove najuže saradnike, da sednu i predlože vladi najbolja rešenja - naveo je Ilić.

On je podsetio da je predsednik Kine obećao 10 milijardi evra za investicije u jugoistočnoj Evropi, a kineska kompanija Putevi i mostovi, koja gradi most od Zemuna do Borče, ponudila je učešće u gradnji autoputa od Beograda do granice Crne Gorom klasičnim kreditiranjem, koncesijom ili javno-privatnim partnerstvom.

Ilić je obećao da će do kraja mandata ove vlade biti izgrađen autoput od od Beograda do Čačka.

Ministar je kazao da je NIS-u predložio da se ovih dana oglase da li su zainteresovani da kupe sve lokacije za pumpe na budućem autoputu do Crne Gore, a taj novac da se uloži u eksproprijaciju.

Oko 60 do 70 odsto troškova eksproprijacije bi se tako moglo isplatiti i izbegli bismo, kako je rekao, mafijaše da kupuju pumpe. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana