Tabaković: NBS dobila zahtev policije za Agrobanku

Objavljeno: 14.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Press

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković potvrdila je da je u centralnu banku u septembru prošle godine stigao zahtev kriminalističke policije da im se dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli u Agrobanci, kao i da je NBS tek desetak dana kasnije prosledila MUP-u traženu dokumentaciju.

Ipak, guvernerka nije znala da kaže da li je i ko iz centralne banke kočio saradnju sa policijom.

- Na osnovu prepiske koju sam videla, mogu da kažem da je zahtev MUP-a dostavljen NBS 27. septembra i da je bio naslovljen na Sektor za kontrolu rada banaka. NBS je dostavila kopiju zapisnika 5. oktobra, a policija ga je preuzela 7. oktobra - navela je Tabakovićeva.

Ona je dodala da sve ostale detalje oko spornog odnosa NBS prema zahtevu MUP-u mogu da komentarišu samo učesnici tog razgovora.

Kriminalistička policija MUP-a tražila je izveštaj o poslovanju Agrobanke, ali je iz NBS stigao odgovor da izveštaj ne mogu da dostave jer je reč o službenoj tajni. Tek nakon zahteva policije da u pisanoj formi dostave taj odgovor, NBS je prosledila dokumentaciju.

Bivši članovi Saveta guvernera NBS Milojko Arsić i Boško Živković istakli su za Press da su za ovakav zahtev policije jedino mogli da znaju tadašnji guverner Dejan Šoškić, viceguvernerka Mira Erić Jović ili direktorka sektora sektora za kontrolu rada banaka.

U MUP-u Srbije juče su naglasili da od tužilaštva zavisi da li će bivši guverner Šoškić biti saslušan zato što je odbio da policiji dostavi izveštaj o vanrednoj kontroli poslovanja Agrobanke, čiji su čelnici privedeni zbog malverzacija.

- Mislim da su dalji razgovori sa Šoskićem u vezi sa dostavljanjem, odnosno nedostavljanjem izveštaja nepotrebni. Sve zavisi od tužilaštva - preciziraju u MUP-u i dodaju da je nekorektno to što su iz NBS iznošene laži, ali da je to njihov problem. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana