Potrošače raduje jeftina struja preko dana

Objavljeno: 10.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Beta

Pokret za zaštitu potrošača Srbije kaže da bi bilo dobro da Ministarstvo energetike ponovo na dva sata tokom dana uvede jeftinu tarifu struje.

- To bi pružilo pomoć najugroženijima koji ne mogu da plaćaju skupu struju - kaže predsednik tog udruženja Petar Bogosavljević.

On je rekao da uvođenje jeftine tarife i u toku dana neće uticati na pogošanje položaja Elektroprivrede Srbije, a da će svi potrošači od toga imati koristi.

- Uvođenje te tarife omogućava bolje korišćenje kapaciteta za proizvodnju, prenos i distribuciju struje ravnomernijom dnevnom potrošnjom i smanjenje gubitaka zbog odložene potrošnje - rekao je Bogosavljević.

Bogosavljević je ocenio da je neodrživa teza o socijalnoj ceni struje i plan da se napravi razlika između cene struje za bogate i za socijalno ugoržene.

- Cena struje mora biti jedinstvena jer u suprotnom neće biti u skladu sa Ustavom, Zakonom o zaštiti potrošača i drugim zakonim - ocenio je on.

Po njegovim rečima, najsiromašnijim građanima bi trebalo omogućiti besplatno korišćenje minimalne količine električene energije što, na primer, obuhvata potrošnju tri sijalice, frižidera, televizora.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je izmene tarifnog sistema i navela da će one biti saopštene javnosti početkom septembra. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana