Agrobanka: Antonićev sin se javio policiji

Objavljeno: 10.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Kurir

Milan Antonić, sin Dušana Antonića, javio se policiji iz Crne Gore i rekao da će se javiti specijalnom tužiocu za organizovani kriminal zbog "afere Agrobanka".

Policija je započela potragu za mlađim Antonićem u četvrtak, nakon akcije hapšenja u kojoj je zbog malverzacija u Agrobanci uhapšeno osam osoba.

Uhapšeni, među kojima je i bivši predsednik IO banke Dušan Antonić, nakon celonoćnog saslušanja su jutros uz krivičnu prijavu predati Tužilaštvu za organizovani kriminal, potvrđeno je za B92. Svi su negirali krivicu.

Suosnivač jedne od firmi koja je nosilac brojnih spornih kredita i sin bivšeg šefa banke tvrdi da nije u bekstvu, već da je na letovanju u Crnoj Gori. On je rekao da će se vratiti u Srbiju kako bi se odazvao pozivu istražnih organa.

Milan Antonić (1978) je jedan od osnivača firme "Eso limb Gmbh" iz Beča, koja je osnivač privrednog društva "Drina timber" d.o.o. Ljubovija, dok je Slobodan Ratković (1947) zamenik direktora privrednog društva "Hedkomerc" iz Beograda.

Mlađi Antonić je sa Dušanom Sekulićem, sinom Radoslava Lala Sekulića, vlasnika "Habit farma" osnivač bečkog preduzeća "Eso limb Gmbh", koja je, preko svojih firmi u Srbiji, nosilac brojnih spornih kredita.

"Propadanje trajalo četiri-pet godina"

O načinu davanja tih kredita koji će građane Srbije verovatno koštati nekoliko stotina miliona evra i dalje se govori oprezno.

Bivši član UO Agrobanke i i član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković rekao je u četvrtak da je sve što je dolazilo do Upravnog odbora "bilo čisto i nije ukazivalo na korupciju", dok Zvonimir Nikezić, koji je napustio UO tri meseca pre uvođenja prinudne uprave, kaže samo da je bilo propusta.

- Stalno sam se protivio poslovnoj politici, a glasao sam i protiv finansijskog izveštaja 2010. jer je u njemu bilo puno propusta - rekao je Nikezić, koji ipak nije mogao da odgovori zašto nije obavestio državu o propustima koje je primetio.

Oglasio se i Srđan Mihajlović, član UO, koji kaže da je kao predstavnik domaćeg i stranog kapitala došao u decembru 2010, a otišao posle uvođenja prinudne uprave.

- Hteo sam da promenim rad UO, ali sam u većini situacija bio u manjini kad se glasalo. Ključna stvar, gde sam dva puta bio preglasan na UO, bio je predlog da se mogućnost davanja kredita iznad 20 odsto kapitala banke vrati s Izvršnog na Upravni odbor. Insistirao sam da se poveća javnost u radu, ali otpor u IO je bio velik, čak je tražena moja smena, jer sam narušavao harmoniju - rekao je on za Kurir i dodao da banka nije propala za godinu dana, već je propadanje trajalo četiri-pet godina.  



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana