Ilić: Izgradio sam rekordnih 4.565 kilometara puteva

Objavljeno: 08.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, Tanjug

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić kaže da je tokom njegovog prethodnog mandata izgrađeno rekordnih 4.500 kilometara puteva u zemlji i oko 65 kilometara na Koridoru 10, kao i da će ova vlada premašiti taj rezultat.

- Koncesije su najbolje rešenje za izgradnju puteva, a ne budžetska sredstva i krediti - izjavio je Ilić.

On je kazao da će tokom mandata ove vlade biti izgrađen autoput od Beograda do Čačka i započeti izgradnja ka Požegi i crnogorskoj granici.

Ističući da se u pojedinim medijima zlonamerno provlači da je izgrađeno malo kilometara puta dok je bio ministar za kapitalne investicije, Ilić je dodao da podaci koje je naveo mogu da se provere u Putevima Srbije.

- Da nije bila zaustavljena koncesija već bismo imali i autoput do Požege - istakao je Ilić i kazao da je, dok je ranije bio ministar, gradio puteve sa građevinskom i upotrebnom dozvolom i imao rešene imovinsko pravne odnose, što nije bio slučaj u prethodnom periodu.

- Manastiru Kovilj se duguje 400.000 evra za autoput, pa dolazi iguman tog manastira i naravno traži novac - kazao je ministar ističući da je u toku proces isplate novca za imovinsko pravna rešenja u iznosu većem od 2,5 milijarde dinara.

Ilić je kazao da su za učešće u izgradnji Koridora 11 odnosno autoputa od Beograda do Crne Gore, pored Kineza zainteresovani i Španci, Austrijanci i drugi i da će posao dobiti oni koji ponude najveće učešće domaćih firmi na tom projektu.

Duž tog autoputa, prema njegovim rečima, gradiće se i turistička infrastruktura - hoteli, moteli, restorani... i naši građevinari će i tu moći da dobiju posao.

Cilj je i da se završi aerodrom u Lađevcima, kargo centar u Beogradu odnosno intermodalni terminal za mešoviti saobraćaj, izgradnja zdravstvenih objekata..., naveo je ministar.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana